PRZEPISY

Herbata zimowa.

Gdy tylko poczuję pierwsze chłody próbuję za wszelką cenę rozgrzewać się od środka. 

Taka aromatyczna herbata jest idealna na długie, zimowe wieczory spędzane pod kocem. 

Do herbaty jestem w stanie dodać prawie wszystko :). Im więcej tym lepiej. Ważne, aby zachować umiar i równowagę między składnikami.

Składniki można modyfikować w zależności od upodobań,  jednak chciałabym Wam zasugerować listę przypraw i dodatków, które w magiczny sposób wzbogacą Waszą zwyczajną herbatę z cukrem i cytryną.

SKŁADNIKI:

  • czarna herbata dobrej jakości
  • goździki (ilość w zależności od preferencji, średnio ok.5 szt.)
  • kilka plasterków świeżego imbiru
  • dwa plasterki pomarańczy
  • laska cynamonu
  • dwie łyżeczki miodu 
  • kilka listków świeżej mięty
  • sok malinowy, agrestowy lub z czarnej porzeczki (najlepiej domowy)

Miód dodajemy jak herbata już nieco przestygnie, aby nie zamienił się w cukier.

Wszystkie te składniki oprócz właściwości rozgrzewających, wspomagają naszą odporność i dodają nam energii.

Warto czasem poświęcić trochę czasu i przygototwać sobie herbaciana ucztę.

Smacznego!

By Ania Stefanska, 29 listopada 2017
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Cześć! Jestem Ania
fotografia kulianrna

Fotografuję, podróżuję i od czasu do czasu ugotuję coś dobrego, czym oczywiście zawsze się dzielę tu na blogu:) Oprócz tego opisuję tu moje wycieczki 'poza utartą ścieżką' a także rzeczy, które mnie inspirują, a może będą także inspiracją dla Ciebie. <3

Jestem tutaj:

Przepisy kulinarne
przepisy kulinarne
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
rondel
mytastepol.com
Upieczmy.pl - Twoje przepisy kulinarne. Przepisy na każdy dzień.