Kto nie lubi omletów? Są proste do zrobienia a także maja tę przewagę nad jajecznicą, iż można do nich dodać wiele pysznych i zdrowych dodatków.
Poniżej przepis na mój zielony wiosenny omlet.
Wkładamy wszystkie zielone składniki do blendera - szpinak, natkę, szczypiorek, możemy dodać również listki bazylii, lub inne ulubione zioła. Następnie dolewamy mleka i blendujemy jeszcze raz wszystko razem.
Jeśli nie posiadacie blendera, zioła można poszatkować ręcznie.
Kolejno wbijamy 4 jajka, dodajemy pieprz i sól i znów wszystko mieszamy.
Rozgrzewamy masło na patelni i wlewamy nasza mieszankę jaj i ziół.
Na oddzielnej patelni prażymy orzeszki pini.
Po dwóch minutach do omletu dodajemy: pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki, pokrojone suszone pomidorki, ser kozi i smażymy to wszystko jeszcze razem na średnim ogniu przez ok 5 minut.
Po wyłożeniu na talerz posypujemy posiekanym szczypiorkiem i uprażonymi orzeszkami pini.
Danie jest nie tylko szybkie i pyszne, ale również bardzo zdrowe!
Smacznego!
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.