Blog

Jak robić zdjęcia jedzenia  – 10 rad dla początkujących fotografów kulinarnych

Jak robić zdjęcia jedzenia – 10 rad dla początkujących fotografów kulinarnych

Przygodę a obecnie już pracę zawodową związaną z fotografią kulinarną zaczynałam, gdy byłam w ciąży a później na urlopie macierzyńskim i wychowawczym. Pomysł zaczął kiełkować gdy z dnia na dzień przestałam pracować w korporacji na stanowisku logistyka i nagle dni zaczęły być długie, bezstresowe i dla mnie nieco przerażające (w sensie – co ja mam…

Read More
By Ania Stefanska, 10 lutego 2021
Sałatka tajska z kurczakiem w sezamie

Sałatka tajska z kurczakiem w sezamie

Tak jak ostrzegałam, w tym roku na moim blogu będzie się pojawiać mnóstwo kolorowych, zdrowych, oryginalnych i przepysznych sałatek:). I oto kolejna z nich – sałatka tajska z kurczakiem. To jedna z moich ulubionych. Połączenie słodkiego mango z pikantnym chili to duet idealny! Do tego świeża chrupiąca marchewka, ogórek i soczysty kurczak w sezamowej panierce….

Read More
By Ania Stefanska, 5 lutego 2021
Fotografia kulinarna – skąd czerpać darmową wiedzę

Fotografia kulinarna – skąd czerpać darmową wiedzę

Fotografia kulinarna – pamiętam swoje początki :). Byłam totalnie zagubiona. Kompletnie nie wiedziałam od czego mam zacząć naukę. Co jest priorytetem i co tak naprawdę powinnam wiedzieć, aby moje zdjęcia nie tylko były poprawne pod względem parametrów technicznych, lecz także się wyróżniały, przykuwały wzrok i były po prostu oryginalne i nieprzeciętne! Po lewej zdjęcie lasagne…

Read More
By Ania Stefanska, 3 lutego 2021
  • 2
Prezenty na święta – 9 pomysłów na świąteczny prezent dla fotografa kulinarnego (i nie tylko)!

Prezenty na święta – 9 pomysłów na świąteczny prezent dla fotografa kulinarnego (i nie tylko)!

Na wstępie chciałabym zaznaczyć, ze wcale nie piszę tego artykułu aby potajemnie dać znać jaki prezent ucieszyłby mnie na święta:). Już tylko tydzień do Świąt, a więc zostało niewiele czasu na zakupy. Zatem jeśli jeszcze nie macie pomysłu na prezent dla swoich bliskich to chciałabym Wam przyjść dziś z pomocą:). Wszystkie poniższe propozycje może wykorzystać…

Read More
By Ania Stefanska, 16 grudnia 2020
Sałatka z karmelizowanym ananasem i kokosem – zaskocz swoich gości!

Sałatka z karmelizowanym ananasem i kokosem – zaskocz swoich gości!

Przejrzałam sobie niedawno moje wpisy kulinarne na blogu. Podjęłam decyzję, która już jakiś czas dojrzewała w mojej głowie, iż chciałabym lekko przekształcić obszar kulinarny na nieco bardziej konkretny, zawężony i wyspecjalizowany.  Zanim jednak to zrobię, chcąc poznać opinie moich czytelników, niedawno przeprowadziłam ankietę na Instagramie pytając jakie przepisy są najczęściej wyszukiwane jeśli chodzi o kulinaria….

Read More
By Ania Stefanska, 2 grudnia 2020
8 cennych rzeczy, których nauczyła mnie joga, a którymi kieruję się w życiu i biznesie

8 cennych rzeczy, których nauczyła mnie joga, a którymi kieruję się w życiu i biznesie

Gdy zaczęłam uczęszczać na zajęcia jogi (a było to pare ładnych lat temu), dosłownie od samego początku wiedziałam, że jest to moje miejsce. Pamiętam tych pierwszych kilka zajęć, na które szłam dosłownie jak na skrzydłach. Wtedy jeszcze sale świeciły pustkami, czasami ćwiczyły ze mną 3-4 osoby. Nie przeszkadzało mi to ani trochę, a wręcz przeciwnie….

Read More
By Ania Stefanska, 24 listopada 2020
Gratin z ziemniaków i cukinii czyli zapiekanka pod beszamelem

Gratin z ziemniaków i cukinii czyli zapiekanka pod beszamelem

Gratin dauphinois to danie wywodzące się z kuchni francuskiej. Głównym składnikiem zapiekanki są ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. Ułożone warstwami naczyniu zapiekane są pod beszamelem lub śmietaną. Dodatkiem według upodobań mogą być aromatyczne zioła takie jak tymianek, oregano czy rozmaryn, a także czosnek, świeżo zmielony pierz i gałka muszkatołowa. Taka zapiekanka może być oddzielnym daniem…

Read More
By Ania Stefanska, 14 października 2020
Najlepsza lasagne warzywna z odrobiną pikanterii

Najlepsza lasagne warzywna z odrobiną pikanterii

Jestem zmarzlakiem. Ale nie takim, który trzęsie się przy temperaturze -10st. C. Jak dla mnie wystarczy, że temperatura spadnie poniżej 20 st.C i już czuję, że zaatakowała mnie zima i muszę zastosować środki obronne:). Oprócz  typowych atrybutów jesieniary czyli  ciepłych skarpet, herbatki z imbirem, goździkami i miodem, dyniowej latte czy puszystego kocyka, moim głównym ocieplaczem…

Read More
By Ania Stefanska, 7 października 2020
  • 2
Cześć! Jestem Ania
fotografia kulianrna

Fotografuję, podróżuję i od czasu do czasu ugotuję coś dobrego, czym oczywiście zawsze się dzielę tu na blogu:) Oprócz tego opisuję tu moje wycieczki 'poza utartą ścieżką' a także rzeczy, które mnie inspirują, a może będą także inspiracją dla Ciebie. <3

Jestem tutaj:

Przepisy kulinarne
przepisy kulinarne
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
rondel
mytastepol.com
Upieczmy.pl - Twoje przepisy kulinarne. Przepisy na każdy dzień.