Stylizacja w fotografii kulinarnej według mnie odgrywa kluczową, jeśli nie najważniejszą rolę. Możemy doskonale mieć opanowane zasady kompozycji, po mistrzowsku operować światłem czy znać wszystkie ustawienia aparatu, lecz gdy nasz główny obiekt na zdjęciu i całe jego otoczenie nie będzie wyglądać atrakcyjnie i naturalnie, na nic zdadzą się wszystkie poznane techniczne aspekty dobrej fotografii. Sztuka…
Nie pamiętam kiedy ostatnio za oknem przez tyle dni pod rząd było tak szaro i smutno. Taka aura może być dla nas uciążliwa i działać przygnębiająco, ale od czego mamy kolorowe potrawy takie jak kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami i dynią? Dziś klasyczne risotto postanowiłam zamienić na bardziej pożywną wersję, która zawiera więcej składników…
Tworzenie treści na Instagram może zajmować naprawdę bardzo dużo czasu. Tak samo jak sesja zdjęciowa jednego dania. Czemu zatem nie wykorzystac jednej potrawy tak, abyśmy mogli jej użyć jako kilka postów w naszych mediach społecznościowych? W tym wpisie pokażę Wam jak to zrobić. 1. Zdjęcie składników Niezależnie od tego jaki przepis zdecydujecie się zrobić, fajnie…
Makaron z cukinii to jedno z moich najlepszych odkryć kulinarnych! Nie dosyć, że jest super prosty w przygotowaniu, to jeszcze jest fit, przepyszny i pełen witamin i składników odżywczych. Aby uzyskać efekt makaronu musicie zakupić tzw. spiralizer. Na rynku są różne rodzaje tego urządzenia – ręczne lub elektryczne (które na pewno są bardziej wytrzymałe i…
Pamiętacie mój wpis ’10 ważnych pytań zanim założysz firmę’? Pisałam w nim o pytaniach jakie tłoczyły się w mojej głowie w związku z rozpoczęciem własnego biznesu. → Link do wpisu TUTAJ. Ten wpis będzie w podobnym tonie:). Nie chcę tutaj opowiadać o technicznych aspektach, które także należałoby opanować jeśli chcecie założyć bloga na własną rękę…
Nie potrzeba wielu składników by przyrządzić naprawdę pyszne, zaskakujące i oryginalne danie. Ja na moim blogu i instagramie od jakiegoś czasu bardzo propaguje brukselkę, nie tylko dlatego, że chciałabym odczarować jej złą reputację (która pewnie pozostała z dzieciństwa:) lecz także dlatego, że jest super zdrowa i bardzo szybka w przygotowaniu. Myślę, że także może być…
Są dwie rzeczy, które mogłabym jeść cały czas – sałatki i makarony:). Nawet wydaje mi się, że byłoby to możliwe, bo jest mnóstwo kombinacji, które można stworzyć, gdzie podstawą są różne makarony (pszenne, orkiszowe czy gryczane) czy sałaty (roszponka, rukola, rukiew wodna, sałata lodowa, rzymska czy cykoria). → Inne inspiracje na makarony możecie znaleźć TUTAJ…
Ser halloumi to ostatnio mój ulubiony dodatek do sałatek. Doskonale komponuje się ze słodkimi owocami, orzechami, zielonymi sałatami (roszponką, rukolą czy rukwią wodną). Sałatka, którą dzisiaj Wam proponuję to cudowny pomysł na lunch, starter czy jako dodatek do grillowanych mięs. Jest pełna aromatów, niekonwencjonalnych smaków a na dodatek jest super prosta i lekka! Dodatkowo polana…
Najnowsze komentarze