Zdjęcia pochodzą z sesji zdjęciowej dla firmy Lestello, która w swojej ofercie oprócz kasz ma także wiele rodzajów płatków, wafelków czy zbóż ekspandowanych. Zarówno klasycznych jak i w wersji bio.
→ Tutaj możecie sobie przejrzeć produkty.
I. Cebulę i czosnek siekamy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, a następnie wrzucamy cebulę i smażymy 3 minuty, następnie wrzucamy czosnek i smażymy jeszcze minutę.
II. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Smażymy na patelni z cebulą i czosnkiem tak długo aż będą rumiane (ok.15 min.)
III. W międzyczasie obieramy dynię, kroimy w kosteczkę, układamy na blasze. Polewamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i odrobiną chili. Zapiekamy w 180st, przez 30 min.
IV. Na patelnię z pieczarkami dodajemy kaszę gryczaną. Smażymy ok. minuty.
V. Następnie stopniowo, po jednej łyżce wazowej, wlewamy do kaszy bulion – kolejną łyżkę wlewamy dopiero, gdy płyn zostanie wchłonięty przez kaszę. Kasza powinna gotować się około 20 minut.
VI. Na koniec dodajemy dynię, starty parmezan i posypujemy natką pietruszki.
→ Gratin z ziemniaków i cukinii czyli zapiekanka pod beszamelem
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.